Бондинг

“Истинската красота се крие в детайла.”

Кога избирам бондинг като най-подходяща опция на лечение:


  • Когато възстановявам по-малки отчупвания в режещи ръбове, причинени от износване или инцидент.

  • Когато пациентът се нуждае от леки корекции в разстоянията между зъбите или формата

  • Когато пациентът се оплаква от остра чуствителност породена от изтриване на зъба близо до венеца


Бондингът е царят на по-леките корекции.


Използвам този подход на лечение при пациенти, които не се нуждаят от сериозна промяна в цвета или формата на усмивката си.
Подходяща е и за млади пациенти, тъй като процедурата е изключително минимално инвазивна - в повечето случаи се налага единствено леко да награпавя повърхността на естествения зъб.
Задължителна стъпка преди да започна работа е поставянето на кофердам. Това е тънко силиконово платно, с което изолирам зъбите от влагата и бактериите в устата. Така връзката между композита и естествения зъб ще бъде наистина силна и дълготрайна.

Съвременните фотополимери, които използвам, за да изградя зъба са с подобрена здравина и коефициент на пречупване на светлината, съвсем близък до този на естествения емайл. Често пъти, за да постигна желания резултат, се налага да съчетая фотополимери с няколко различни цвята. Вниманието върху всеки детайл е от голямо значение.
Цялата процедура извършвам в едно посещение, така че пациентът си тръгва с красива усмивка още веднага.

Тайната на дълготрайната красота на постигнатия резултат се крие в перфектното полиране на възстановяванията след процедурата.
Пациентите трябва да знаят, че за разлика от фасетите, бондингът се нуждае от подръжка. На всеки от 4 до 8 месеца въстановяванията се нуждаят от професионално полиране, за да запазят високите си естетични свойства във времето.Какво трябва да знаеш за бондинга:  

  • Бодингът се изработва от композит - същия материал, от който се правят и качествените фотополимерни пломби

  • За да го изработя, следвам предварително изготвен проект

  • Следвайки предварително избраната форма, нанасям на ръка тънки слоеве от композит директно върху предната повърхност на зъба

  • Използвам различни по цвят и плътност композити, за да изглеждат възстановяванията естествено и хармонично спрямо естествените зъби

  • Бондингът е чудесен подход на лечение при по-леки отчупвания, при пукнатини на предните зъби или при по-млади пациентиБондингът в действие. Вижте как може подобно лечение да преобрази и вашата усмивката.

запиши час за консултация Разгледай портфолио