Керамични фасети

"Казват, че времето променя нещата, но всъщност вие самите ги променяте."

Какво трябва да знаеш за фасетите:  

- Те са изключително тънки
- Изработват се индивидуално за всеки пациент, за да прилегнат перфектно по повърхността на зъба.
- След фиксирането й, керамичната фасета създава изключително силна връзка с естествения зъб и така става неразделна част от него.
- Пациентът участва в избора на цвят и форми в дизайна на новата си усмивка.
- Качествените керамични фасети не променят цвета си и блясъка си с времето, както композитните възстановявания при бондинг например.
- При изработка на керамичните фасети не се използва метал, така че пациентите не бива да се притесняват от поява на тъмни линии в областта на венеца, както при металокерамиката.


Минимално инвазивен подход на лечение

Фасетите са изключително щадящ за естествените зъби подход на лечение.

При тях се изисква минимално изпиляване от 0.2-0.5 мм от предната повърхност на зъба.Тази дълбочина на отнемане е толкова минимална, че е трудно доловима с просто око. Безупречната подготовка на зъба е задължително условие, за да прилегне фасетата перфектно върху зъба.

За да работя минимално инвазивно е нужна голяма прецизност и съответно голямо увеличение. Работя със специални медицински лупи, които ми позволяват да видя зъба ти с големината на грейпфрут. Така успявам да контролирам всеки детайл и да работя максимално прецизно.

Step by step


1) Първа стъпка: Изработка на дигитален проект на новата ви усмивка.


За целта още при първото ти посещение ще направим снимки и видеа и ще сканирам усмивката ти. Прочети повече тук. (линк)


2) Втора стъпка: От дигитално към реално. 
Проба на новият дизайн на усмивката


Като начало принтирам 3D модел, точно копие на дигиталния проект на усмивката (линк), който съм подготвил специално за теб. Ще пренеса този проект реално върху зъбите. Така ти ще видиш с очите си крайния резултат от лечението, което планирам за теб. На това посещение ще обсъдим формата и дължината на зъбите. Ще изберем и подходящ цвят на фасетите, който да подчертае красотата на новата ви усмивка.


3) Трета стъпка: Подготовка и изработка на фасетите


Щом сме готови с дизайна е време да подготвим самите зъби.  Фасетите са изключително тънки възстановявания, за това е нужно да отнема съвсем малко от повърхността на естествения зъб (0.2-0.5мм.).

С помощта на дигитален скенер запечатвам детайлно 3D изображение на подготвените вече зъби и захапка. Този дигитален отпечатък изпращам в зъботехническа лаборатория, за да изработят керамичните фасети по проекта, който сме пробвали.

След това посещение, ще си тръгнеш с красиви временни зъби, прототип на твоята бъдеща усмивка. Те ще подготвят и оформят венците за постоянните фасети.


4) Четвърта стъпка: Тръгваш си променен, с нова по-красива усмивка


Време е да фиксирам за постоянно керамичните ти фасети. С помощта на кофердам, ще изолирам перфектно повърхността на зъбите от влагата и бактериите в устата. След като залепя фасетите, те ще създадат изключително силна връзка с повърхността на естествения зъб. На финала внимателно ще премахна всички излишъци от лепенето и ще полирам до съвършенство.

Така венците ти ще останат здрави и усмивката ти ще изглежда перфектно години наред.


Готови сме... честито! Това е Ден 1 на вашата нова усмивка :)


Керамичните фасети в действие. Вижте как може подобно лечение да преобрази и вашата усмивката.
запиши час за консултация Разгледай портфолио