Професионално избелване

Да обичаш красотата е вкус. Да създаваш красота е изкуство

Какво представлява процедурата по избелване?

Избелването е естетична процедура, която е подходяща за всички, които искат да имат привлекателна и блестяща усмивка. Процедурата е изключително достъпна и има видим ефект още след първото посещениеКакви са начините да се сдобием с по-бяла усмивка?

Съществуват два вида професионално избелване на зъбите - клинично и домашно професионално избелване. И за двете ще е необходимо да дойдете на място в кабинета.


Клиничното професионално избелване, ще извършим на зъболекарския стол. 

Като начало ще поставя специален течен протектор върху венците ви, за да бъдат те максимално защитени. След това на предната повърхност на зъба се поставя специален избелващ гел, който ще активирам посредством ултравиолетова светлина. Веднъж активиран, гелът навлиза в микроскопичните порички на зъба, където с времето се натрупват упорити оцветявания от храна, напитки и тютюнопушене и ги разтваря.

Ще направим няколко нанасяния на избелващия гел, всяко от които ще ни доближи още повече до желаната бяла усмивка.

Още след първата процедура зъбите ви ще станат с до 7 нюанса по-бели и ако спазвате съветите ми за грижа след самата процедура, този ефект ще се задържи дългосрочно във времето.

Професионалното избелване ще ни отнеме около час.


Домашно професионално избелване също изисква посещение на място в кабинета, 
за да сканирам зъбите ви и по този дигитален отпечатък да изработим за вас индивидуални шини за избелване. Те перфектно ще пасват по зъбите ви и според терапията, която изберем, вие ще трябва да ги комбинирате с дневен или нощен избелващ гел. С дневния гел можете да си правите избелващите процедури за по няколко часа на ден или да оставите гела да действа през цялата нощ.

По време на посещението ви, освен необходимия комплект от професионални продукти и изработените специално за вас индивидуални шини за избелване, ще ви дам и подробни инструкции как най-правилно да използвате комплекта и как да поддържате и да засилвате избелващия ефект във времето.


Може ли избелването да увреди емайла?


Когато избелването се извършва под наблюдението на дентален лекар и с професионални средства, няма никаква опасност да навредите на зъбите си.

Професионалният избелващият гел по никакъв начин не може да промени структурата на емайла или да го наруши. 

Избелващият гел реагира единствено към органичните съединения, които представляват натрупаните в дълбочина оцветявания. Зъбът е неорганичен по своя характер.


Болезнена ли е процедурата?


Процедурата изобщо не е болезнена и не изисква поставяне на упойка.

В редки случаи се получава лек дискомфорт заради повишаване на чувствителността, но този ефект отминава до един два дни. 


Какъв резултат мога да очаквам?


Зъбите ви ще са видимо по-бели още след първата процедура.


Колко е дълготраен ефекта от процедурата?


При спазване на инструкциите за поддръжка и добра устна хигиена, ефектът от процедурата е изключително дълготраен.


Колко често е добре да се прави избелване на зъбите?


За засилване и поддръжка на ефекта може да се направи серия от процедури (2 или 3) през няколко месеца. Изключително добър ефект има и комбинирането на професионално избелване на място в кабинета с поддържаща терапия със система за домашно професионално избелване у дома.


За алтернативните методи за избелване като сода, активен въглен, куркума, орехови черупки, лимон? 

Уважавам народната медицина и силата на билките, но само когато зад приложението на тези методи стоят научни доказателства. 

Познавайки перфектно структурата на зъбите, както и причините за тяхното потъмняване, не препоръчвам търкането на тяхната повърхност със сода, активен въглен или лимон например, защото така не само е невъзможно да постигнете дълготраен избелващ ефект, но и ще поставите в сериозен риск вашето здраве. Тези абразивни и високо киселинни вещества ще навредят сериозно и невъзвратимо на емайла ви. За това препоръчвам да не правите излишни експерименти, а да се посъветвайте със специалист стоматолог.


Професионалното избелване ще накара усмивката ви отново да заблести.

запиши час за консултация