Non Prep фасети

“Когато се вгледаме в природата, всичко ни става по-ясно”

Non prep фасети са опция за възстановяване при пациенти с по-дребни зъби спрямо челюстта или с известно разстояние между тях. При такъв подход на лечение фасетата ще се фиксира директно върху естествения зъб, без да се прави каквото и да е било предварително изпиляване.


Този вид фасети могат да се използват единствено върху здрави зъби, които досега не са претърпявали стоматологично лечение.


Технически погледнато, no prep фасетите не са по-различни от стандартните керамични фасети.Те имат същите естетически качества и дълъг живот, единствената разлика е начина за подготовка на зъбите.

Разбира се, те не са приложими във всяка ситуация, за това всеки случай анализирам индивидуално. В много ситуации използвам и комбинация от керамични фасети (линк), non prep фасети и корони (линк), в зависимост от дизайна на бъдещата усмивка.  


5 ситуации, в които използвам фасети:


- когато искам да подобря формата или дължината на зъбите
- при изтрити предни зъби
- при счупвания на предни зъби
- когато трябва да придам естествен цвят на резец, потъмнял след лечение на каналите
- при остра и постоянна чувствителност на зъбите вследствие на изтриване на емайла


Първокласна керамика


За изработката на no prep и стандартни фасети, се доверявам единствено на водещи зъботехнически лаборатории от Европа и България. Много съм взискателен към зъботехниците, с които работя, защото доверието, което пациентите са ми гласували е най-голямата ми отговорност.

Щастливец съм, че съм намерил професионалисти, които не се плашат, а по-скоро се мотивират от високите изисквания и стандарт на работа, който задаваме заедно.

Така за всеки пациент ние даваме най-доброто от себе си като екип и отличният резултат не закъснява.Керамичните фасети в действие. Вижте как може подобно лечение да преобрази и вашата усмивката.

запиши час за консултация Разгледай портфолио